Korte handleiding voor het zoeken naar foto's

 

Het zoeken naar foto's van de Heemkundekring in de Brabant Cloud gaat als volgt:

U vult in het zoekvenster een zoekterm in, b.v. kerken. Alle foto's waarin kerken voorkomt worden dan getoond.

Door ergens in een zoekterm een * te plaatsen, selecteert het systeem alle foto's waarin die term voorkomt. Bijvoorbeeld auto* geeft alle foto's met een woord dat begint met auto (bijv. auto's, automobielen, autobussen). Als u alleen auto invult krijgt u alleen de foto's waarin auto los voorkomt. Vult u za*bak in dan worden o.a. alle foto's waarin zandbak voorkomt weergegeven.
Het systeem zoekt in alle tekst die is ingegeven, dus bij bv. de zoekterm *hof worden ook de foto's getoond die fotograaf Van de Kerkhof heeft gemaakt.

Plaats de zoekterm altijd tussen aanhalingstekens als er één of meerdere liggende streepjes in voorkomen, dus "N63-07-16".

De gevonden foto's verschijnen op het scherm.

Met de keuzemogelijkheden rechts kunt u uw selectie verfijnen.

Klik op een foto van uw keuze of op de fototitel.

Van deze foto worden nu de gegevens weergegeven, o.a. het objectnummer (dat heeft u nodig bij bestellingen en/of aanvullingen/correcties). De gekozen foto verschijnt in beeld op klein formaat.

Rechts staan vier iconen:
Met kunt u inzoomen, met zoomt u uit.
Met keert u terug naar een 1;1 weergave.
Met dit icoon kiest u voor 'volledig scherm'. Mogelijk kunt u dan nog verder op de foto inzoomen met het icoon of met het muiswiel. Of dit werkt hangt af van de resolutie waarin de foto is gescand.

Als u de 'volledig scherm' modus ingeschakeld heeft keert u met dit icoon of de 'escape' toets weer terug naar de normale weergave.

U kunt daarna evt. terugkeren naar de zoekresultaten met knop: